“TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı” iki ayrı kampüste gerçekleştirildi!

22.04.2016

Anadolu Üniversitesi 19 Nisan 2016 Salı günü Kongre Merkezi Salon Anadolu’da ve 21 Nisan 2016 Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda ARİNKOM TTO tarafından doktora öğrencilerine yönelik, “TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıda ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörleri Banu Gültekin Kocaman ve Olcay Sevik doktora öğrencilerinin proje yürütücüsü olarak başvuru yapabileceği “TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı” ile ilgili olarak başvuru süreci, dikkat edilecek unsurlar, talep edilebilecek bütçe kalemleri hakkında bilgiler verdiler.

Toplantılarda, proje yürütücüsünün üniversitelerde, eğitim ve araştırma hastanelerinde veya araştırma enstitülerinde/istasyonlarında çalışıyor olması ve projeyi öneren kuruluşun kadrolu personeli olması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra, eğitim ve araştırma hastanelerinde personel olunması durumunda; doktora, sanatta yeterlilik, tıpta uzmanlık derecelerine sahip olunması veya öğrenime devam edilmesi durumlarından söz edildi.  Ayrıca, araştırma enstitüsünde /istasyonunda çalışma durumunda ise, en az 4 yıllık lisans eğitimi alınması gerektiğinin altını çizildi. Toplantılar soru-cevap bölümlerinin ardından son buldu.