Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı ARİNKOM TTO’da düzenlendi!

27.04.2016

ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi tarafından “Ar-Ge Reform Paketi Bilgilendirme Toplantısı”, 26 Nisan Salı günü Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi. Toplantıda Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Eskişehir İl Temsilcisi ve Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ETTOM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Ar-Ge Reform Paketi hakkında bilgiler verdi. Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’na Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü M. Emin Altunbaş ve Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Yöneticisi M. Hakan Dağ’ın yanı sıra pek çok öğretim elemanı katıldı.

"Bilim yapmak için motivasyon şart"

“Kanunla bilim yapamayız.” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ahmet Çabuk, bilim yapmak için öncelikle motivasyonun yükseltilmesi gerektiğini ve bu reform paketinin de bunu sağlama amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Şahsi olarak bu alanlardaki düzenlemelerden en büyük beklentisinin, bilimsel çalışma yapmayanların bertaraf edilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Çabuk, “Eğer biz bunu başaramazsak o zaman teşviklere çok takılıyoruz ve sonrasında da bizim o projelerin reel hayata dokunup dokunmadığını ölçmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Ar-Ge Reform Paketi’nin amaçlarını; başta Ar-Ge yatırımlarını özendirmek olmak üzere Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve kurumsallaştırılması, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunun sağlanması gibi pek çok başlık altında tanımlayan Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü’nün (OECD) verilerine bakıldığında Türkiye’nin araştırmacı sayılarının yüzde 50 oranında daha az olduğunu belirtti ve bu paketin bu açığın kapatılmasına hizmet edeceğini söyledi.

Ar-Ge Reform Paketi’nin içeriği ve katacağı değerlerle ilgili bilgilerin verildiği toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.