Proje Motivasyon Atölyesi Eğitimi Mühendislik Fakültesi'nde Gerçekleştirildi!

29.04.2016

Proje Motivasyon Atölyesi Eğitimi Mühendislik Fakültesi'nde Gerçekleştirildi!

"Proje Motivasyon Atölyesi Eğitimi" 27 Nisan 2016, Çarşamba günü ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Atölye, ARİNKOM TTO Sistem Yöneticisi ve Horizon 2020 Koordinatörü Rabia Taş tarafından gerçekleştirilen "Proje Yönetiminde Kritik Unsurlar" konulu sunum ile başladı. Taş sunumunda; projelerin planlama, geliştirme, yaşam çevrimi ve sonuçlandırma aşamalarından söz etti.
Ardından ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Olcay Sevik, TÜBİTAK ARDEB programlarında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verdi.
Eğitim, Banu Gültekin Kocaman'ın projeler üzerinde katılımcılara sunduğu örnekler ile devam etti. Kocaman, sunumunda "Projelerde özgün değer doğru ifade edilmeli ve literatürde hangi boşluğu dolduracağı belirtilmelidir.  Uygulanan yöntemin daha önce ele alınmadığı ve projenin farkını ortaya ifadeler özellikle kullanılmalıdır," dedi. Ayrıca Kocaman, proje yazımında  "Olanaklar-Yaygın Etki, Çalışma Takvimi, Başarı Ölçütü, Riskler, Bütçe, Kaynakça" gibi konularda örnekler üzerinden dikkat edilecek noktalara değinerek eğitimi tamamladı.

Eğitim boyunca katılımcılar tarafından yönlendirilen sorular ARİNKOM TTO koordinatörlerince yanıtlanarak geliştirilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verildi.