Anadolu Üniversitesi’nin genç girişimcileri “GİG 2016” ödüllerini topladı!

29.04.2016

Anadolu Üniversitesi’nin genç girişimcileri “GİG 2016” ödüllerini topladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu, Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ETTOM) iş birliği ile düzenlenen “Gelecek İçin Girişimci 2016 (GİG 2016)”  Yarışması’nın Ödül Töreni, 28 Nisan Perşembe günü Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eskişehir’de girişimciliği artırmak ve yeni fikirlere yatırımcı bulmak için düzenlenen GİG 2016 Ödül Töreni’ne; Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaddin Acat, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Temizsoy, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Zeydan, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan Dağ, Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy ve TÜYAP Anadolu Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Eskişehir, girişimcilikte marka olmayı hedefliyor

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy, üniversitelerde çalışmalar yaptıklarını, girişimcilere eğitimler verdiklerini ve markalar üzerinde incelemelerde bulunduklarını belirtti. “Bugün bizim için onur ve gurur günü. Sizler, bugün bize vermiş olduğunuz desteği gösterdiniz.” diyen Temizsoy, ayrıca hedefleri arasında Eskişehir’i, girişimcilik konusunda marka şehri hâline getirmek olduğunu dile getirdi.

GİG 2016 ödülleri sahiplerini buldu

Ödül töreninde, ARİNKOM TTO bünyesinde kurulan ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin girişimcilerinden BLG Robotik Firması kurucu ortağı Alper Bilge “Özgün Değerler Güçlü Yarınlar” kategorisinde birincilik ödülüne lâyık görüldü.  “Özgün Değerler Güçlü Yarınlar” kategorisinde ikincilik ödülünü ise ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin girişimcilerinden Buffalo Firması kurucu ortağı Bahtiyar Mehmet Şahin aldı. Yine ARİNKOM TTO’nun destek verdiği girişimcilerden Piton Yazılım ve Çözüm Firması kurucusu Mustafa Güneş “Cesaretten Değere” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. “Cesaretten Değere” kategorisinin ikincisi Ayşen Değerli olurken; “Değer Katan” kategorisinde Serdar Tepe, Kerem Toparlar, “Kadının Gücü” kategorisinde Sakine Parlar, Hatice Kökçü ve Ayten Çetin ödüllerini alan diğer isimler oldular.

Ödül töreni konuşmacılılara plaketlerinin verilmesinin ardından son buldu.