"Temiz Teknolojilerde Girişimcilik Fırsatları ve Tehditleri" semineri gerçekleştirildi!

02.05.2016

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından düzenlenen "Temiz Teknolojilerde Girişimcilik Fırsatları, Tehditler ve Global Cleantech İnnavation Programme (GCIP) - Türkiye 2016 Programı" semineri, 2 Mayıs Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi Anaç Ön Kuluçka Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ulusal Program Yönetici Yardımcısı Berna Leyluhan Yurtseven’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Cleantech İnnavation Programme Proje Asistanı Begüm Altın, ARİNKOM TTO Girişimcilik ve Yatırım Destekleri Koordinatörü Burçak İlter Timurçin, Anaç Ön Kuluçka Merkezi İş Birlikleri ve Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Burcu Uğur, ARİNKOM TTO Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü N. Sanem Moğulkoç da yer aldı.
Berna Leyluhan Yurtseven, TÜBİTAK ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında, temiz teknoloji inovasyonlarının teşvik edildiğini söyleyerek aynı zamanda enerji ve su verimliği, yenilenebilir enerji, atıktan enerji üretimi ile bu sene ilk defa açılan yeşil binalar gibi kategorilerde girişimcilerin projelerini beklediklerini ve bu girişimcilerin kobi, öğrenci veya akademisyenlerden de olabileceğini kaydetti.
Yarışma şeklinde olan projede, ilk dörde girenlere para ödülü verilecek. İlk iki kişi Silikon Vadisi'nde yapılacak olan uluslararası yarışmaya gitmeye hak kazanarak 1 hafta boyunca uluslararası mentorlardan eğitimler alıp yatırımcılarla buluşacak. 2014 yılında başlatılan projede seçilen girişimciler Silikon Vadisi'nde yapılacak olan yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.
Silikon Vadisi'nin başarısını yaratan etmenlerden, başarılı olan girişimcilerden ve bu girişimcilerin projelerinden bahsedilen seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.