Ekibimiz

Prof. Dr. Ali Resul Usul

Prof. Dr. Ali Resul Usul, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Daha sonraki yıllarda, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora ve yine İngiltere’de bulunan Essex Üniversitesi’nde “Government” Bölümünde doktora yaptı. Muhtelif üniversitelerde öğretim üyeliği ve TC Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde başkanlık görevlerinde bulunmuştur. İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde beş yıl dekanlık görevini ifa etmiştir. Dr. Usul, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği, Türk Dış politikası, Siyasal Rejimler, Karşılaştırmaları Siyaset Bilimi, Dış Politika Analizi konularında çalışmaktadır.