Ulusal ve uluslararası Ar-Ge ve İnovasyon destekleri konusunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Bu kapsamda;
Sanayi kuruluşlarının spesifik olarak ya da sanayi şemsiye kuruluşları aracılığı ile birden çok sanayi kuruluşu yararına olabilecek teknoloji gereksinimlerinin ve/veya araştırma konusunun tespit edilerek, bunların üniversite araştırmacıları ve imkânları ile gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge iş birlikleri için aracılık, yönlendirme ve koordinasyon destekleri sunulmaktadır.
Bu amaçla;
Anadolu Üniversitesi’nin ve araştırmacılarının fikri haklara konu olabilecek varlıklarının belirlenmesi, bu varlıkların hukuksal koruma işlemlerinin takibi ve bunlardan doğan hakların ticarileştirilme süreçlerinin yönetilmesi ile ilgili destekler sağlanmaktadır.
Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkan buluş ve yenilikçi ürünlerin ticarileşmesi amacıyla;
Buluşun/yenilikçi ürünün ticarileşmesini teminen teknoloji tabanlı şirket kurulması, lisanslama, tümüyle devir gibi seçenekler değerlendirilerek, bu yönde sağlanabilecek iç ve dış desteklerden yararlandırılma planları da yapılmaktadır.
Anadolu Üniversitesi araştırmacılarının (öğretim üyesi, öğretim elemanı ve öğrenci) teknoloji tabanlı şirket kurarak bu süreç sonunda yüksek ekonomik değer sağlanmasına aracılık etmek üzere fikri hak yönetimi, sermaye desteklerine erişim, kuluçkalık ya da teknoparklarda yer, hukuksal işlemler, iş geliştirme ve pazarlama gibi konularda danışmanlık ve mentörlük hizmetleri sağlanmaktadır.
Bu kapsamda;
Etkin ve sonuç odaklı bu staj programı ile firmaların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan projelerde Anadolu Üniversitesi’nin ilgili bölümünden öğrencilerin yer alması sağlanmaktadır.
Yukarıda açıklanan tüm bu süreçler için gerekecek hukuksal konularda ve sözleşme yönetimi kapsamında danışmanlıklar sunulmaktadır.